Šta treba da naučimo?

Šta treba da naučimo?

Znati šta treba da naučimo od ključnog je značaja. Naime, pravilno primenjivanje pogrešnih ideja čini neizbežno logičkim nelogično se ponašati, ako ponašanje ispravno posmatramo, to jest sa perspektive Istinitih potreba.

Morali bi naučiti da što ispravnije vrednujemo ono što suštinski jesmo. Kao ljudska bića mi smo evolucija: pravilno vrednovati sebe suštinski znači povećati evolutivne sposobnosti, prvenstveno sposobnost sazrevanja svesti.

Što se se evolucija bolje razvija, to je više u skladu sa sopstvenom funkcijom, to jest sa samom sobom. Čovek je evolucija koja je plod evolucije. Njegov egzistencijalni kvalitet treba stoga definisati prvenstveno kvalitetom sa kojim prati evolutivne potrebe sebe samog – evolucije, odnosno koliko kvalitetno sazreva kao Humanizirajući put. Za naše i svačije dobro, trebalo bi se Humanizovati u što većoj meri, jednostavno jer Humanizacija predstavlja ljudsku evoluciju: evolucija u Elevaciji.

Ako pitate dete šta želi biti kad poraste, retko će odgovoriti da želi biti dete! Međutim, istina je da je svet naseljen milijardama odraslih fizičkih tela sa infantilnom psihom. Ukoliko želimo da ne budemo više pokvarena igračka u sopstvenim i tuđim rukama, morali bi svesno staviti sebe pod znak pitanja, stavljajući znak pitanja na kraju naših verovanja, posebno iza reči ja.

Ja? Ko sam ja? Zaista?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s